I anledning af kvindernes kampdag slår jeg et slag for fødestuerne uanset hvor de er

Tanker fra en jordemoder

 “Psst der er en til dig”, jeg er lige mødt på arbejde ”til mig… er det en jeg kender ? en fra konsultationen ? ” kigger på tavlen, men det er Bonita Månestråle der lyser op med kridt. “Jep jep” svarer jordemoderen – ” hun ligger derinde eller rettere danser ” , – “hmmm cool okay men hende kender jeg ikke, kan ikke huske hende” “Ja vi tænkte, – det lige en til dig hun er 4 cm” ” hmmmm kay jeg tager hende

” jaaa og …. Her er hendes ønskeliste hun vil IKKE have kørt strimmel og en masse andet, hun hører hvalmusik og manden er næsten nøgen.”

 Hvad der gør jeg altid fik Bonita månestråle eller Eliifassa der lige er landet i DK og ikke må få mandelig læge med, – er min lyst til at hjælpe på den måde det enkelte par kan modtage. Ellers er det egentlig ikke en rigtig hjælp. Ja jeg gider godt gider godt vise hospitalets uendelige vingefang. Et vingefang der er jordemoderens eget. Favne de der kommer og for en stund give dem alle plads i en struktur og et system der egentlig føder sine egne stramme normalbegreber. Der egentlig ikke er så normale endda. Jeg vælger her at kalde det ikke så varierende endda.

“Du sååå hippie Camilla, naturjordemoder” ………..serverer hun med et stort smil…. Men gu jeg røv 🙂 jeg er vågen. En jordemoders fineste opgave er at yde den hjælp der er behøvet og damn hvor den varierer hvis man tør ligge sit navneskilt og tilhørende ego og bare være. Være lige det der skal til. Det at møde nogen Liiige der, – healer dybere end nogen smertestillende midler, fordi det huskes for evigt, bliver hos familien for altid, uanset om vi føder på hovedet, stående, skrigende, koblet til elektroder, fuldbedøvet, kyssende eller svømmende tæt på partneren. Det er de 6 kærlige kloge og vågne øjne der mødes og giver plads forevigt i familiens og jordemoderens hjerte.

kærlig hilsen og glædelig 8 marts

One thought on “I anledning af kvindernes kampdag slår jeg et slag for fødestuerne uanset hvor de er

  1. Årh, det er jo lige præcis sådan at jeg ønsker at min jordemoder skal være nu her 2. gang!

    Like

Der er lukket for kommentarer.