Jordemødrernes internationale dag idag :)

Jordemødrernes internationale dag 5/5

Idag er det den internationale dag for jordemødre 🙂

Det skabte lige et par tanker, tanker der har udviklet sig gennem de givende møder jeg har haft i mange år, i undervisningen, med tillidsfulde familier til fødselsforberedelsen og ved fødslerne og kvinder til Yoga og på tomandshånd i konsultationerne.

At være trådt ud af systemet som jordemoder på hospital, har været et rigtig godt valg for mig og givet mig en masse – set en masse med nye øjne og det er uvuderligt at have delt så mange tanker med så mange igennem undervisningen – det har åbnet mine øjne for at se tingene fra et perspektiv der er delt mellem familier og jordemødrer. Alle historierne fra dem der deler deres erfaringer, tanker og overvejelser omkring dem selv, i graviditeten og under fødslen – har fået mig til at se, at kommunikation er noget af det aller vigtigste.

Jeg har adskillige lærere og kollegaer at takke for inspiration og helt utrolig arbejdstempo og udholdenhed og dedikation i at skabe de bedste betingelser for familier – at møde familier af alle typer og varmt favne alle behov og have lyst og nysgerrighed til at se præcis hvad denne familie har brug for – så mit ønske for jordemødrerne idag, er at familier også vil møde dem med tillid og åbenhed – et ligeværdigt respektfuldt møde ♥ tillid, tryghed og kommunikation går begge veje og er så vigtigt i graviditet og fødsel – vi kan ikke give eller modtage hjælp i en stemning af mistillid, hverken til os selv eller andre.

Det et møde – et meget subtilt og fint møde mellem mennesker – der har det samme mål – og det er muligt at mødes – lige der hvor fødslen sker – jeg har mærket det og ønsker for alle at opleve og lære hvordan man kan nå hinanden. Det en af grundende til at jeg aldrig glemmer min jordemoder Lisbeth fra fødslen af Julian-  nu 14 år, en helt nyuddannet jordemoder, der 100% støttede mig og jeg var så tryg at det har printet sig dybt ind, jeg havde forberedt mig grundigt og var tryg ved tanken om at jeg kunne føde, hvis jeg bare fik en balje vand at ligge i. Og der var hun – de sidste 2 timer, og formåede at være der for mig når jeg følte jeg ikke kunne klare mere – hun kommunikerede klart – var rolig – jeg var tryg og meget træt. Vi hørte hinanden, fantastisk kvinde hende Lisbeth.

Kommunikation og tillid er de vigtigste nøgler til fødslen uanset om det er vaginalt eller ved kejsersnit. Det kræver lidt at lære sig selv at kende, få tillid til sig selv og kroppen og arbejde på at kunne kommunikere klart og ærligt, men det kan lade sig gøre og er det aller stærkeste værktøj du kan medbringe til fødslen, ud over dine veer selvfølgelig :0)

Sender jordemødrer og familier de bedste hilsner og tanker på dagen idag

 

Kærlige hilsner Camilla

Fødselsforberedelse
Den næste fødselsforberedelse for familier bliver 10/6  kl 12.15-16.15 www.foedselsforberedelse.dk
The next english birthpreparing class                      24/6  kl 12.15-16.15 www.yogamidwife.com

Yoga for gravide 24/5
OBS extra hold kl 15.00-16.30 – ledige pladser (holdet er på dansk og engelsk)
Yoga for gravide kl 16.45-18.15 -Ikke flere pladser

Yoga efter fødslen
Bækkenbundstræning og tilbagevenden til kroppen på små hold,  med tid til bleskift og ro i krop og sjæl.
24/5 kl 09.30-11.00  –  ledige pladser