Utryg eller tryg Fødselsforberedelse ?

Velkommen til utryg fødselsforberedelse

Her sørger vi for at du bliver informeret om hvorfor vores kursus er enormt vigtigt at tage, da dem du skal ind og føde hos er stygge og nu hjælper vi dig med at tænke på alle mulige værn imod alt det de kan finde på og også om hvordan du forbereder din mand på, hvordan han skal være din forsvarsmur og talerør.

Jeg har det stramt med folk der underviser gravide i Yoga hvis de ikke ved særlig meget om graviditet og fødsel.
Jeg har det ligeså stramt med folk der underviser par i fødselsforberedelse når de ved virkelig lidt om graviditet, fødsel OG OBSTETRIK

Når du skal vælge fødselsforberedelse uanset om det er Yoga for gravide, teori, praktiske-øvelses kurser etc…. så gå efter,  er det ok det her……fornemmelsen, ved de her egentlig, hvad de taler om.

Er det en tryghedsskabende undervisning, der forbereder dig på det du har valgt, og  – hvad er deres agenda, hvorfor underviser de, i det de gør, skaber de en stemning af at hospitalet og jordemødre er modstandere, man skal beskytte sig imod og behøver at stille alle mulige krav til før det bliver en rar fødselsoplevelse, fremstilles jordemødre og læger som nogen man skal værne sig imod – kæmpe imod, så er det måske ikke den tryghedsskabende fødselsforberedelse du ønskede – hvis du/i altså har valgt at hospitalet og jordemødre skal være dem der hjælper dig den dag du skal føde.

Nogle fødselsforberedende undervisere skaber mere utryghed end tryghed og giver mere snak om alt det der er forkert og som parene skal kæmpe imod og reelt for få anvendelige redskaber med hjem fra kurset.

De fortæller ud fra deres egen historie, hvor de følelser de bærer med sig og oplevelser eller forestillinger de har, så generaliseres ud fra , – eller skaber uklare og ufuldstændige historier ud fra de ofte ret få fødsler de selv har været med til.

Det vigtigt kvinderne og familierne er velinformerede om graviditet og fødsel, velinformeret er IKKE fejlinformeret eller #malplaceretinformeret. Det vigtigt man klædes på og tager ansvar for ens egen fødsel og lærer at kommunikerer om de behov man har, men big surprise, !!!!!!!!! tænk sig, man kan få det man ønsker sig, uden at mene de andre er nogle frygtelige nogen, ja tænk sig, hvis man går jordemoderen i møde med tillid, tryghed og rent faktisk har gået til fødselsforberedelse hos nogen der har styrket dig, så du ikke har den store frygt mere, og har lært at kommunikere kærligt ærligt og respektfuldt, så er det ofte det samme du mødes med af andre OG DET ER DEN FØDENDES ANSVAR at kommunikere ærligt, ligeså vel at det er jordemoderens fagområde og ansvar at få mor og barn sikkert, trygt og RART  igennem en fødsel.

Og jeg mener det er den fødselsforberedende underviser der skal give kvinden og familien, der er kommet til dig, viden, redskaber og tryghed og ikke skræmme hende til at skulle tro hun har en modstander på fødestuen.

May the force be with you i valget af forberedelse og må alle kvinder og jordemødre møde hinanden i respekt og tillid og i denne tid, må rammerne være til at dette understøttes.

Kærlige hilsner Camilla

www.foedselsforberedelse.dk
http://www.foedselsforberedelse.dk

 
Yoga for gravide i Nordsjælland:

Se også den nye kursustype Yoga, meditation og visualisering for gravidewww.yogajordemoder.dk

Fødselsforberedelse i Nordsjælland:
Næste kursus jeg holder er på engelsk for par i dec md, der skaber netværk for familier der arbejder og bor i Danmark og  www.yogamidwife.com
På Dansk kan du følge her www.foedselsforberedelse.dk