Husyoga findes det ? Husyogasutra af Camilla 

Husyoga ? Findes det ? Camillas husyogasutra sutra : 1. Stilnen af bevægelser i hus

Meditativt hus – ro på øverste etage – en yogalærers rejse med ikke kun at skabe ro i sindet, men ro i huset – Den store decluttering – VOL 7. oprydnings process, smide ud/beholde/sortering 😁 hvad gør man ? !


Når man som jeg, er født med extra energi og lidt til ……. og så skal forholde sig til den her ongoing smerterygsituation, ben der ik virker, indimellem ikke at kunne noget, nogengange kunne lidt mere og ikke kan løfte eller lave yoga hele ugen på hovedet og have en lækker arbejdsuge – som mit liv bestod af før …… Så må man blive kreativ på hvad man så kan lave med den energi, der skal ud og igennem systemet, uanset hvor lidt jeg kan bevæge mig.
Det blev oprydning i 2013. Der er en gigantisk bevægelse på nettet, der skiller sig af med ting – og der er sket meget på den front, kunne jeg se, siden min super tjekkede veninde gav mig bogen “Ryd op i dit rod” af Karen Kingston tilbage i 2001

– (prøv at google decluttering)

AHA, tænkte jeg, en stille aktivitet med giga effekt. Hver dag fra sofaen gloede jeg på de samme vægge, reoler, skabe med sengetøj, sko osv – fornemmelsen af rod i skabene, kasser og møbler på loftsrum og jeg blev bare træt ved tanken, om alle vores ting.

Det skal siges at jeg er opvokset med en mor der samler og sælger ting -AKA kræmmer, dvs jeg havde lært at gemme det meste, tage imod i strømme fra hendes nyeste fund og at alt har værdi og det bare er at gemme og opbevare det. Eller sælge det videre – intet af det har jeg energi til.
2 børn 18 år senere………….. vi havde mange ting 👀 . MANGE
Så for 2 år siden da jeg skulle gåtræne, efter et ordentligt setback og skulle træne til at kunne sidde op i længere tid af gangen igen, så var livet i sofaen ulidelig kedeligt og altid indendørs, så gik jeg igang med at studere oprydning, decluttering, simple Living, minimalisme osv……. Har nok hørt alt, på you tube og TED talks.

Folk der kun har 100 ting ialt, nogen der har pakket alt ned i flyttekasser pakket det ud, når de skal bruge det og så smider det ud, der ik blev pakket ud og var i brug efter 3 md og folk der rejser verden rundt med en rygsæk som eneste – more is less, minimalisme, declutter, you name it, jeg har hørt det.
Fik rydtet ud, sorteret givet væk, doneret og kørt på lossepladsen med venners hjælp, også loftet med de store ting. Barbiehuse, legemøbler, babytøj, mine gamle breve………..

En process der tog mange md faktisk, runde 1 – 2 – 3, i mit og børnenes dimser, tøj, minder, møbler, tegninger, køkken osv – alt sammen med fokus på at give slip på ting, hvilket ikke er helt naturligt eller rart for de fleste, bagefter, – ja det dejligt, men det kan være enormt svært at smide ud, værst var sko, tasker, børne lerfigurer, man fik til fødselsdag og alle de minder det vækker.
Mit første tanke var at mange af de ting jeg stødte på, er jo smarte køkkenting, beholdere, Nettos tilbudskurve agtige ubrugelige dimser og kreating og mosaikfliser og fjer osv som jeg aldrig fik brugt – hvorfor filan anskaffede jeg det egentlig !!! Og hvordan stopper jeg den evige anskaffelses random mode, min arv og gen masse spiller helt sikkert ind, “samler på ting man kan bruge på et tidspunkt”

Der startede mit projekt – “køb ik noget i et år”, det blev en del af min løsning på ikke at akkumulere flere dimser eller tøj eller tasker, nogen starter måske med en uge eller en månede men jeg lagde hårdt ud !!!

1 år, gå ikke i butikker, se ikke på Nettos tilbudskurve, shoppe ingen tøj, heller ikke tøj på udsalg – lige ind og kigge i yndlings tøjbutikken NO!

Det var befriende ikke at skulle bruge noget energi på at shoppe og der var så extra penge til at forkæle børnene med det de havde brug for.
Jeg opdagede ihvertfald, at jeg ik havde brug for noget OVERHOVEDET. Men havde brug for ro omkring mig og kun de ting der betød mest og som er smukke i mine øjne Feks smykker – er stadig igang med at rydte ud,  hvis du leder originalt og unikt 80′ kitch, så kom forbi !!!

Bøger blev lånt på biblo, cremer og makeup blev brugt op, før jeg købte nyt og huset blev let, behageligt og pludselig nemt at finde alt. Det havde jeg brug for, når nu det var her jeg var 24/7. Fantastisk process, der havde visse regler, for selvfølgelig skulle jeg have almindelige ting som shampoo og måtte gerne købe tøj hvis noget så som bh’er eller undertrøjer gik i stykker og måtte anskaffe mig vinterstøvler, da jeg reelt manglede dem før året startede.

Et fedt år uden nyanskaffelser. Det er faktisk starten på at stoppe rod og samlinger, den vigtigste indsigt, NO MORE.
At fokusere på alt det man skal smide ud er ‘en vinkel, at beholde er en anden.

Ryde ud, sortere og opbevaring mestrer jeg nogenlunde nu. Var også igennem 3 flytninger på 3 år, så det hjalp på motivationen, ikke at skulle bede de samme søde mennesker om at slæbe de samme 100000 sko kasser, bamse samlinger, giga bogsamlinger osv.

Jep jeg fik knækket koden på, hvorfor jeg har svært ved at smide ud og det var nøglen til min oprydnings process og efter den indsigt, så begyndte jeg at tynde alvorligt ud. Det vigtigt at finde ud af hvorfor du har svært ved at smide ud ellers ændrer det sig ik og det vil blive ved med at være svært.

Igen fokus på udsmidning, skille sig af med …….tab, miste, mangel.
Er nu her i sommeren 2015 stødt på en der har fattet det. Jeg har lyttet til lydbogen af Marie Kondo, der ligger på youtube.

Marie der kommer fra Japan, hun har skabt en helt ny metode og indgangsvinkel til at ‘en gang for alle få styr på det, så du ikke behøver gøre det igen og igen og igen.

Så tjek lige hendes audiobook på you tube, og lyt imens du går tur eller laver mad,  så du ikke behøver starte fra 0 og gå igennem utallige declutterings processer og lytte alle de enormt mange forskellige metoder igennem – PS jeg folder nu mit tøj sådan 👀 det så jeg ik komme. (De står op, så man kan se hvad der ligger i skuffen)

Hvis du trænger til at bare få det gjort ! 

Så lyt til hende, eller tjek hendes bog – “magisk oprydning” hun har også udgivet en ny bog “spark joy” begge findes som audiobooks på steaming tjenester og nemt at finde begge bøger på youtube

(min hjerne er ikke til læsning pga smerte signalerne, der trætter hjernen)


Engelsk udgave: “The life-changing magic of tidying up”

 Hendes metode hedder KonMari metoden og fokuserer istedet for på udsmidning,- på det vi BEHOLDER, ud over det, så er det en engangs process, alt sammen noget der virkelig gør en verden til forskel ang udsmidning og decluttering.

Tjek hende ud, jeg er igang igen og det sjovt som det smitter af på hele familien, vi har nu endelig fået indrettet første salen, mit kontor er vi igang med – hvis du som mig er mega træt af at der bliver rodet og du har samlet for meget igennem årene så tjek Marie Kondo – ja hun er extrem og spøjs og snakker med sine ting (men egentlig mærker hun godt efter tingenes energi og hendes egen vibrationer – alt sammen lækkert i yogalærers hjerne og krop )

Prøv at tage det ind og vær åben og sorter i det du ikke kan bruge fra hende, (PS hun har fat i den lange ende, så spring ik steps over og bare tag det du kan bruge, gå all inn)

God fornøjelse og håber det giver lidt inspiration til jer, der har brug for at få renset huset og hjernen med en teknik der er effektiv og kun skal gøres en gang for alle.

Jeg fiser op i kontoret der ikke er sorteret endnu og sorterer papir !!! Og mærker efter hvad der er vigtigt for mig

Kærlige hilsner Camilla

Foto: Marie Kondo