Yoga, Guni, lykke lidelse livet

Glædelige forårsfornemmelser og god påske
Mit arbejde er temmelig varierende og der er brug for yoga, ro og nærvær i mange sammenhænge. Vi står overfor masser af valg og udfordringer og Ingen tvivl om at det gør en afgørende forskel i hvilken tilstand vi møder verden.

Jo mere opmærksomme og nærværende vi er, jo mere kan vi sortere det uvæsentlige fra det væsentlige og begynde at lytte og mærke og skabe fokus på det der bringer kvalitet og glæde. Igennem yogapraksis og andre former for mindfull og nærværs træning kan man få en fornemmelse af større klarhed og frihed. Et pusterum fra alt det der ubevidst kører rundt med os og skaber støj og ubalance og gør vi træffer for mange beslutninger på et forkert grundlag både arbejdsmæssigt og i vores familieliv. Måske råber vi for meget, oplever stress og blir fanget ind i situationer og følelser der gang på gang trækker tænder ud og gør os trætte og energiforladte.

Min Lærer Guni sagde “Det vi fokuserer på blir til noget” så vi skal altså aller først opdage hvad der foregår i os, hvad der foregår i vores sind, så første skridt er at lære at være opmærksomme, betragte, skelne, og skrælle det der ikke længere er brug for af. Lære metoder til at invitere mere klarhed og ro ind og igennem yoga lære at bevare kontakten indefter midt i al det der er vores hverdag.

Jeg oplever det er næste skridt, vi er på vej ind i en mere rolig periode hvor tid, nærvær og kvalitet er nøglen til den lykke vi har brugt så meget tid på at prøve at skabe, men ikke altid har haft lige stor held med. Vi bebrejder ydre omstændigheder, andre mennesker, vores fortid osv hvis det er svært i perioder og også når vi er særlig lykkelige, er forelskede, fået drømmejobbet eller børnene klarer sig særlig godt så svinger vi over til at føle os lykkelige, alt sammen pga ydre omstændigheder.

Det efterlader os med en magtesløshed, hvor det der sker omkring os, bestemmer over følelser, humør og glæde.

Det er derfor ikke holdbart at bygge vores liv og lykke op omkring alt det der er omskifteligt og lade vores livskvalitet og lykke afhænge af “held” andre mennesker, exen og chefen.

Vi skal lede et andet sted og det eneste vi har med os altid, uanset om det er en nem eller udfordrerne tid er os selv og derfor bliver vi, den aller vigtigste at fokusere på, hvis vi skal kunne forblive i en mere stabil kontakt med den varige tilstand af ro, lykke og have følelsen af at kunne påvirke vores tilstand og have indflydelse på kvaliteten af vores liv selv.

Det er det Yoga handler om, og derfor jeg laver det jeg laver, og har undervist 1000 vis af mennesker i de sidste 10 år som Yogalærer, hver dag med samme nysgerrighed. Jeg er interesseret i at undersøge indgange og tilgange og finde nøgler til den enkeltes egne veje.

Det min lærer så tålmodigt bidrog med i årevis på hendes håndfaste og temmelig ikke danske “hygge måde”, men derimod meget traditionelle Indiske mester elev praksis,  var at give mennesker redskaberne selv. Det er det arbejde jeg i det små fører videre, fordi det gjorde en forskel for mig at være med nogen der vidste noget om det jeg ønskede og som kunne se mig.

Det kræver noget af os, at gå i dybden med en lærer og med yoga, men ikke i nærheden af det det kræver at lade være.

Hvis du kan mærke du bliver nysgerrig eller kan nikke genkendende til dine egne ideer og fornemmelser og måske har brug for inspiration og teknikker, så er yoga en af vejene jeg kan anbefale. Det min vej og den nøgle jeg tager frem hver dag.

Jeg har haft en dejlig uge, jeg er fyldt 40, modtaget en kærlighedsgave større end jeg kan forklare, bag min ryg havde en masse mennesker samlet ind til en infrarød sauna som jeg kan bruge både forebyggende og når smerterne er aller værst og jeg knapt kan løfte kroppen selv. Det har været en god uge rigtig rigtig god og jeg har truffet nogle hæftige beslutninger både hjemme og ude og er parat til at dykke mere ind i noget jeg har forsømt meget meget længe.

På arbejdsfronten er det også spændende Der er en åbenhed og noget nyt på vej, interessen for det indre og den dybde og kvalitet det giver at bevæge os indefter er stigende og det gør mig glad at kunne være med til at yde et lille bidrag til at vi undersøger det sammen.

Comwell hvor jeg bla har været denne uge, er som at komme hjem, og jeg har nydt at få flettet yoga ind i de internationale lederkurser. Det er spændende at møde folk fra hele verden og søge ro sammen på tværs af lande og kulturer.

I den kommende uge er der artikler der skal skrives og efter påske starter der nye yogahold, engelske workshops, solhilsen aften og fødselsforberedelse og masser af yoga frem til sommer

Jeg glæder mig og vil ønske jer en rolig dejlig påske

Kærlige hilsner Camilla

Yogahold og kurser finder du på http://www.yogajordemoder.com

Infrarød sauna lykke

 

 

Comwell internationale lederkurser