Tillid, fundamentet for al bevægelse og udvikling

Tavshedspligt eller tillidspligt
Når vi arbejder med mennesker hører deres historier, tanker, oplevelser og undersøger noget med dem, stiller dem spørgsmål, vejleder, coacher så er det mellem os og dem. Husk det når du næste gang er så heldig at en klient, patient – et menneske vælger at sætte sig i din stol eller ligger sig på din briks, eller træner hos dig

De har tillid til dig, en tillid til at fortælle, vise og dele med dig, ellers ville de ikke komme netop i dit rum. Så gengæld den dybe gestus som tillid er med tillidspligt

Det er mellem dig og dem, ikke dig og dine venner, andre klienter eller din familie.

Vi kan indimellem have brug for sparring fra vores kollegaer og lærere men der beder vi om lov til at dele eller gør klienterne helt helt anonyme for at hjælpe dem

Ingens historier skal deles uden samtykke eller grundigt anonymisering, hvis du har det med at fortælle dine klienters historier og problematikker til andre så stop ! opdag det og brug lidt tid på at finde ud af hvorfor du egentlig deler andres historier

Hvis du er en af dem de fortæller det til, så bør du have redskaber nok til at kunne se på dig selv og evt have tillid nok til andre behandlere til at finde en der kan hjælpe dig med at kigge ind efter i dig.

Deres livshistorie rør dig det derfor du hjælper andre og du ser deres smerte, så du ved de har kæmpet for at turde have tillid til andre – Du ved det !!! Så vis dem at det kan de godt

Tavshedspligt er tillidspligt
Efter-sommer-tanker 2016

En nyt halvår starter her i yogacentret og jeg er blevet mødt med tillid endnu en gang, både med undervisning, inde og ude af huset, behandlinger, historier fra hjertet og eleverne der deler de indre processer.

Så slog det mig, at det er jeg taknemmelig for, måske nok i en grad der er svær at forklare, fordi tillid er en af de emner jeg kender rigtig meget til og en af de værdier jeg sætter aller aller højest. Så at blive mødt af elever samarbejdspartnere i gensidig tillid er et emne jeg vil være endnu mere opmærksom på og holde mig selv under kærligt opsyn og være medskaber så godt jeg nu kan til at de rum jeg skaber er dette fundamentet.

Tillid og kærlig tavshed og glæde når nogen deler noget med mig eller i grupperne så betyder det tilliden tager over inde i dem og smukkere blir det ikke

Tillid er fundamentet for at være i bevægelse og udvikling

Kærlige tanker fra
Camilla

 

Her er en af dem jeg har allermest tillid til på alle punkter og sådan er det når man har været veninder i 38 år 😜