Den vigtige tilknytning

Tilknytningen er så vigtig en del af den aller første tid med baby, den ligger fundamentet for hvordan vi lever vores liv og de relationer vi skaber resten af livet. Jeg har været så heldig at møde Maria Løvgreen og har inviteret hende til at holde 3 workshops nede hos os. Det første emne er netop om tilknytning. Kom med hvis du er interesseret i relationer, i at forstå dine egne mønstre som voksen, lær om tilknytning til dit barn og få viden om hvordan man skaber tryg tilknytning. Begge forældre og bedsteforældre er velkomne og og hvis du har født, så er baby meget velkommen.

Se video og læs interview med Maria Løvgreen om emnet tilknytning

Tryk på hver workshop titel og se videoerne om emnet

Den tidlige tilknytning
Dato:  7.12.20
Tid:    12-14
Pris: 250 kr (medlemmer 200 kr)
Pris for 3 foredrag 750 (medlemmer 600 kr)
Tilmeld

Søskendekonflikter og at sætte grænser for børn
Dato:  11.01.21
Tid:    11-13
Pris: 250 kr (medlemmer 200 kr)
Pris for 3 foredrag 750 (medlemmer 600 kr)
Tilmeld

Parforhold
Dato:  27.01.21
Tid:    19-21
Pris: 300 kr (medlemmer 250 kr)
Pris for 3 foredrag 750 (medlemmer 600 kr)
Tilmeld

Jeg har stillet Maria 4 spørgsmål om workshoppen
Den vigtige tilknytning

Hvad får deltagerne viden om? 

Jeg vil, på kærlig og omsorgsfuld vis, forklare om de mekanismer der sker mellem mor og barn, om den første tid, og om den tidlige tilknytning mellem mor/far og barn og dens betydning for barnets måde at være i verden på. En tryg og kontaktfuld relation til os forældre er forudsætningen for en stærk og robust selvfølelse, der gør, at barnet kan skabe en tryg tilknytning til andre mennesker resten af livet. 

Når vi bliver forældre, har vi, i det øjeblik barnet bliver født, et ansvar for det lille nye liv. Dette ansvar kan for mange virke meget overvældende og uoverskueligt. 

Jeg vil derfor fortælle om, hvor stor betydningen vores eget tilknytningsmønster har, for vores tilknytning til baby, og for vores mulighed for at skabe ro i os selv.

Hvad får deltagerne med hjem?

I vil få et indblik i betydningen af den tidlige tilknytning mellem mor/far og barn. Nervesystemer smitter, så når vi som mor eller far er urolige, bliver det svært at få baby til at være rolig. I vil derfor arbejde med opmærksomheden på eget tilknytningsmønster og øve jer på at berolige de steder, I ikke er blevet mødt som børn.

Vi bruger, med få enkle og konkrete øvelser, kroppen som genvej til at få ro på. I får hermed den mest simple og mest givende værktøjskasse med hjem – værktøjskassen til at skabe ro i den lille ny familie eller familien, der vokser sig større med flere børn.

Hvordan foregår workshoppen?

Alle tre workshops kommer til at veksle mellem teori, eksempler og små opgaver både mundtlige og kropslige.

Fortæl lidt om dig og din motivation for at formidle emnerne på worhoppen? 

Jeg hedder Maria Løvgreen, er mor til tre og gift med Jacob. Jeg har en baggrund som folkeskolelærer og er efterfølgende uddannet familie og parterapeut. Jeg er medejer af HeartSpace Academy, et praksisfællesskab og en kursusvirksomhed. 

Jeg brænder for at se mennesket i mennesket uanfægtet alder, baggrund og humør. Jeg tror på, at vi som mennesker gør det bedste, vi kan, med de ressourcer vi har til rådighed. 

Når vi som børn ikke er blevet mødt i vores følelser, har vi, for at samarbejde med vores forældre, lukket ned, da relationen til vores forældre, som børn, altid går forud for vores egen integritet og dermed passen på os selv. Når vi, som voksne, støder på at føle os ”helt ude af os selv”, er det fordi, vi bliver ramt et sted, hvor vi ikke er blevet mødt som børn. Heldigvis kan vi som voksne give os selv det, vi ikke fik som børn. Det er min opgave at hjælpe dig på vej i denne proces, så du kan leve et friere og mere nuanceret liv, hvilket er særligt værdifuldt, når du / I står overfor at skulle være forældre igen eller for første gang. Det er i mødet med vores nærmeste relationer, forældre, partner, søskende og vores børn, at vi bliver trigget mest, da det er her, vi er mest trygge og har allermest på spil. Jo bedre vi lærer os selv at kende, des nemmere bliver det at registrere ”ubehaget”, ”der hvor vi føler os magtesløse”, ”der hvor vi får lyst til enten at gå, slå eller ingenting kan”, først her kan det slippe taget i os og få en anden form – en friere form, hvor vi oplever at kunne gøre noget andet, end det vi plejer. 

Her bor jeg: Jeg har klinik i Lyngby, i HeartSpace Academy, Lyngby Hovedgade 39, 3. sal. Til jer der hellere vil have hjemmebesøg, er dette også en mulighed.

Se meget mere om Maria på www.marialoevgreen.dk

Hør Camilla Lunds interview med terapeut Maria Løvgreen om livet i familien og de emner der rør sig og er vigtige at vi ved noget om og tager os af.