Din fødselshistorie

Din historie er en gave til en anden kvinde

“DEL DIN HISTORIE” er mit hjerteprojekt
Der er masser af undermenuer du kan hjælpe med at udfylde. Kør musen henover menuerne og se. Vær med til at bygge siden, til gavn for andre kvinder, ved at dele din historie om amning, fødsel og dine erfaringer herinde, så andre kvinder kan blive inspireret og få ideer til fødslen, bryde tabuer om de svære følelser der kan opstå med emner som amning og det at blive nybagt træt mor. Mit ønske er større åbenhed blandt mødre og at vi bruger hinandens fortællinger til at spejle følelser og ikke sidde med følelsen af at være den eneste i verden, der tumler med alt det her med graviditet og babyer. Men også at dele de aller bedste oplevelser, der styrker og de bedste redskaber du fandt, som du ønsker at give videre.

Så lige her kan du fortælle om din fødsel og om hvordan du oplevede at føde dit barn. Du behøver ikke at have gået til Yoga for at dele din historie og forære den til en anden kvinde. Fortæl det du har lyst til at dele ud af, alle typer fødsler er velkomne ALLE
– Brugte du fødeåndedrættet og alle de redskaber du har lært fra Yoga, hvad overraskede dig mest. Hvordan oplevede du din partners og dit fællesskab, hvad der noget du gerne ville have vidst ? Din historie hjælper andre kvinder, du behøver ikke skrive dit navn

Så snart du bliver gravid er der sjovt nok rigtig mange mennesker der begynder at fortælle dig historier, alle mulige historier om alle mulige og umulige fødsler, og de spørger sjældent om det er noget du har lyst til at høre. Her vil jeg samle på historier som du kan vælge at læse, blive inspireret af, måske har nogen oplevet det samme som dig, så du ikke er alene om…..at prøve en sugekop eller føde i bilen, eller i fødekar eller hjemme eller…….. historier af alle slags, som vi kan hygge os med, lære af, og give i gave til andre.

Du kan skrive din historie under flere kategorier, så kan du også selv vælge hvilke historier du vil læse

Sig til hvis jeg skal oprette en ny kategori ! måske os der føder i elevatoren eller i Netto 🙂

Her kan du skrive din historie
Her kan du skrive din svære historie
Her kan du skrive om Vandfødsel
Læs om hurtige fødsler
Læs om hjemmefødsler
Læs om fødsel ved kejsersnit
Læs om lotusfødsel
Læs om stjernekiggere og andre 
………………………………………………….. En dejlig gave at give andre kvinder

OBS: Når du poster din historie giver du lov til at jeg deler den på alle mine hjemmesider, send mig gerne din mail adr, så kontakter jeg dig hvis jeg må i forhold til andre projekter end Giv din fødsel som gave

3 thoughts on “Din fødselshistorie

 1. Da jeg skulle føde min (første) søn Eddie, gik jeg under min graviditet til yoga nogle gange. Derudover havde min mand og jeg valgt at købe et fødselsforberedelseskursus af Camilla, fordi vi gerne ville have noget mere end bare de store fødselscafeer med mange par, som vi blev tilbudt af det offentlige.
  Mine yogatimer blev et rum, hvor jeg kunne få en stille stund til at føle kontakt til mit barn (han oksede rundt, især under afspænding) og så fokusere på fødslen som noget positivt.
  Jeg købte en cd med åndedrætstræning, men fik ikke rigtig brugt den – da jeg blev ved med at falde i søvn, når jeg lyttede til den ☺
  Fødselsforberedelseskurset gjorde at min mand og jeg følte os meget mere sikre og afklarede omkring fødslen. Vi havde valgt hjemmefødsel og det blev mødt med megen skepsis og frygt i vores omgangskreds. Fødselsforberedelsen hjalp os til at være rationelle omkring fødslen og lægge vores angst til side.
  Min fødsel gik i gang klokken fire om morgenen, hvor jeg vågnede ved smerter. Jeg stod op og tog to panodiler og bad min mand om at gnubbe mig lidt på lænden, for det havde jeg læst at man skulle. Da der var gået tyve minutter og min mand i smug tog tid på veerne, gik det op for mig at min fødsel var i gang.
  Jeg bad min mand ringe til fødegangen og ville gerne selv i brusebad. Da vi har bad i kælderen var det lidt af en kunst at okse ned af trapperne – allerede nu var mine veer temmelig kraftige.
  Da jeg kom ned til ejendommens fællesbad var der optaget – helt ærligt! Klokken var fem eller sådan noget! Så jeg stod og pustede og pustede ind over vaskemaskinerne og den dame, der kom ud fra badet så noget forskrækket ud ☺
  Mens jeg stod under bruseren kom min mand ned med telefonen og havde en jordemoder i røret. Hun ville lige snakke med mig, for hun mente jo nok at det var lidt tidligt at komme ud, men da hun havde hørt mine veer ”live” sagde hun at de ville komme.
  Min mand gik op og begyndte at puste fødekar op og jeg fik kæmpet mig tilbage op ad trapperne og lagde mig i vores dobbeltseng. Nu tog veerne ordentlig fat og jeg begyndte at få pressetrang. Min mand kom ind med mellemrum og masserede min lænd, som vi havde lært på kurset. Derudover lod han mig være, for han havde lært af Camilla at fødende kvinder godt kan tale for sig selv og at man ikke behøver at læse deres tanker. Det var rigtig dejligt bare at ligge i to og fred i vores seng og trække vejret så godt jeg kunne.
  Jordemoderen kom klokken halv syv og hun undersøgte mig og sagde at jeg var helt åben. Så jeg gik i karret og vandet var skønt! Her hjalp jordemoderen mig gennem mine presseveer og jeg fandt det nemt at gispe og følge hendes instrukser.
  Klokken halv ni blev min søn født – jeg sad tilbagelænet mod bassinets kant og da han kom ud løftede jeg ham selv op over vandet og han åbnede sine store øjne og så lige på mig – og skreg! Det var total forløsning og meget meget smukt.
  Så ja, en lynfødsel på fem timer. Jeg følte mig godt klædt på og jordemoderen var meget imponeret over at jeg håndterede det så ”rutineret”, som hun kaldte det.
  Jeg tilskriver det det den forberedelse som kurset og yoga var, fordi det gav mig den indstilling at min fødsel var min og at jeg kunne klare det.
  Det gjorde dælme ondt – men det kommer man nok ikke uden om ☺ Jeg vil desuden varmt anbefale både hjemme- og vandfødsel.
  Kærlig hilsen
  Lærke

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s