One thought on “Kejsersnit fødsel

 1. Jeg har været utrolig glad for at gå til gravid yoga hos Camilla, det har virkelig givet mig meget både før, under og efter fødslen. Det var skønt at komme i et frirum en gang om ugen hvor der var plads til at stille spørgsmål, være stille, måske græde lidt og få opbakning. Øvelserne, især vejrtrækning og afspænding, har jeg brugt rigtig meget.

  4 uger før termin fandt jeg ud af at min datter vendte med numsen nedad. Vendingsforsøg hjalp desværre ikke, så jeg skulle beslutte om det skulle være planlagt kejsersnit eller naturlig fødsel. Vi blev enige om at prøve den naturlige fødsel. Det var en meget svær beslutning at tage, da der er mange holdninger til det når man er førstegangsfødende. Men fordi jeg havde gået til Yoga hos Camilla, havde jeg fået modet til at mærke efter indeni og tage den beslutning der var bedst for os. Aftalen med Hillerød var at jeg kunne få lov til at starte op på den naturlige fødsel og hvis der så var normal fremdrift, måtte jeg føde naturligt. Hvis der ikke var fremdrift skulle jeg have et kejsersnit. Vi blev flere gange fortalt/lovet at det også ville blive en rigtig fin oplevelse og der ville være en opløftet stemning på stuen.

  Vandet gik søndag eftermiddag og jeg blev hentet i ambulance. Jeg fik 6 timer til at få veer og åbne mig i. Der var masser af veer og her fik jeg rigtig brugt vejtrækningsøvelserne, der hjalp rigtig meget. Jeg fik ikke noget smertestillende. Jeg åbnede mig desværre ikke nok, og skulle derfor have et akut kejsersnit. Jeg var meget bange, og kunne slet ikke forestille mig at skulle skæres i. Det eneste jeg prøvede at tænke på var vejrtrækningen og de afspændingsøvelser vi havde lavet hos Camilla. Det hjalp på det.

  Der var meget stressende på operationsstuen. Alt for mange der snakkede til mig på samme tid og spurgte om ting jeg skulle svare på. Jeg endte med at lukke helt ned. Anæstesisygeplejersken viste sig at være en af mine kollegaers mand. Det var det eneste normale jeg kunne forholde mig til, så ham lå jeg og snakkede med om alt muligt mens jeg bare rystede. Min datter blev født, men jeg kan ikke huske det, fordi jeg lukkede ned. Hun slugte en del blod på vejen ud, så hun skulle suges og derfor fik jeg hende ikke over før jeg lå på opvågningen og ikke kunne forstå hvor hun kom fra. Det var meget mærkeligt.

  Det var først næste aften jeg fik mor-følelsen. Det var da hun græd fordi hun havde ondt i maven. Hos Camilla havde vi snakket meget om alle de forskellige følelser der kommer i forbindelse med en fødsel og at de alle er ok og rigtige at have men kan være svære at rumme. Det har hjulpet mig enormt meget. Efter vi kom hjem var det svært at skulle være der for min datter mens jeg lige selv havde været igennem en stor operation.

  Jeg vil anbefale Camilla til alle gravide. Jeg har fået så meget ud af Yoga’en, snakkene, opbakningen og støtten. Udover det er Camilla bare et fantastisk menneske!

  Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s