Slynger og bæreseler

Bær dit barn 

Slynger og bæreseler styrker din kontakt med baby, træner den vestibulære sans og forebygger flat baghoved – når babys knæ er over rumpe-højde i en bæresele/slynge, er denne stilling langt bedre end at ligge fladt i en barnevogn. Babys rygrad skal være formet som et C – og må ALDRIG være belastet i en bæresele med smal støtte i skridtet, bæreselen skal støtte helt ud i knæhasen! Bær ikke din baby fremadvendt, det stresser alt alt for meget – selvom du synes baby skal se verden, er vores miljø i dag alt for stressende op i hoved på en lille baby, specielt i byen. Selvom h*n gerne vil være med, kan de helt små ikke sorterer og tage alle de indtryk ind vores moderne verden rummer. Derudover er et par fremadvendte timer i byen med baby ofte ris til egen rumpe, fordi det efterfølgende er lig med besværlig putning og dårlig søvn. Se denne artikel Stress i Bæreselen

12787520_10153601890978710_1313139468_o
Slynger og bæreseler

Du må slynge ALT det du vil med baby fra dag 1 – bare baby er støttet helt ud i knæhasen og knæ er højere end rumpen. Når du har din baby i en strækvikle fra nyfødt viser undersøgelser på for tidligt fødte at babys blod bliver bedre iltet og vejrtrækningen er mere stabil end hvis din baby ligger fladt i en seng. Derudover findes også slyngevugger – den bedste start på en god nattesøvn din baby kan få og supergod til kolikramte.

Nyfødt: Strækviklen og slyngevuggen er et hit! Find den nederst i en netbutik. Strækviklen, der tages på inden du putter baby i den, er absolut at foretrække til nyfødte og prematurer indtil ca 3-5 md og må bruges så længe du og baby har lyst – kunni oprejst mave mod mave position. Er mor eller far mere til klik-dimser kan feks en Boba bæresele  også bruges – dog er strækviklen langt bedre til de helt små.

Lidt ældre baby: Mei tai er en asiatisk type bæresele med bindebånd der er let at binde, rigtig god til den lidt ældre baby og helt ind til du ikke kan bære dit barn mere i 3-4 års alderen (afhængig af vægt og styrke). Mei tais giver perfekt støtte og komfort for barn og bærer, bedre end klik bæreseler, og fås med hovedstøtte så der er plads til en lur på ryggen eller maven af far eller mor. Perfekt til bytur, vandre tur på ferien eller restaurantbesøget.. find selv på resten! Gode mei tais er mere end 10 cm brede i skulderstropper, polstrede og lavet i babyfløjl, så knuderne ikke glider. Find en hos www.Tidsel.dk (eller en Kleinsmekker, fås kun brugt på fx dba.DK).

Ringslyngen er den nemme “købe ind slynge” der gerne ligger i bilen eller er med mødregruppen på cafe.  Den justeres så den passer netop dig og kan så tages over hovedet og vupti er baby på plads. Den er også ret nem at sy og ringe fås hos Mamaslife.dk. Den kræver lidt tilvending men kan blive din favorit over dem alle.

Husk ikke at give op med slyngeriet efter 2 forsøg, mens du står og maser og baby hyler – du lærte heller ikke at cykle i første forsøg – alt kræver tilvending og når du er tryg er baby det også.

Fastviklen giver rigtig rigtig god støtte og er for den virkelig ivrige og besluttede nye slyngebruger og kræver tålmodighed og stædighed at bruge – men personlig vejledning i alle slags slynger (og stofbleer, amning mv) får du i Slyngegalleriet på Facebook hvor en masse erfarne mødre står klar til at hjælpe dig landet over i den virkelige verden. Her kan du også finde info om det årlige slyngetræf den 11.06.

Bæresele med klik:
Der er mange mærker, men vælg en med brede, polstrede stropper (min 10 cm), fx en Boba der også fås i økologisk bomuld. Hvis din baby er omkring 2 år eller mere kan en “stor” model være sagen, fx Tula Toddler.

Brug hjælpen! Du skal mærke og prøve, ikke kun se billeder. Når du først får det lært ÆRGRER du dig over at du ikke lærte det noget før eller gav så let op..

12787314_10153601890838710_213210441_o
Slynger og bæreseler

 

Af Maja Kirkegaard Mor til 2 og  Maja  har undervist i slyngeworkshops siden 2009 og du kan booke og få info på kontakt@yogakey.dk

Links:

Www.tidsel.DK
Www.Kængurubarnet.DK
Www.sneglehuset.DK
Www.Naturebaby.DK
Www.abeunger.DK
Www.koalabarn.DK
Www.slyngevejlederen.DK